GLINSKA ISTINA I STVARNOST

srijeda, 23.06.2010.

KOJI SU GRADONAČELNIKOVI PRIORITETI UREĐENJA GRADA

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Nakon uređenja nogostupa i asfaltiranja Ulice Đure Augustinovića na red je došlo i uređenje Ulice kneza Branimira u Glini. Radove izvodi Komunalac Glina d.o.o., a investitor je Grad Glina.

Da li je slučajnim odabirom održavanja gradskih ulica pripalo baš Branimirovoj ulici ili je po nekom drugom prioritetu došlo na red detaljno uređenje kolnika i nogostupa. Naime u Branimirovoj ulici živi zamjenica gradonačelnika, a nedavno je uređena ulica do kuće u kojoj živi gradonačelnik.
Možda je to samo slučajnost, ali ako pogledamo da u gradu ima i ulica u daleko lošijem stanju pa čak i onih koje nemaju asfalta i javne rasvjete, a neke čak nemaju ni pitku vodu, kod građana ipak izaziva sumnju prioritet po kojemu se određuje održavanje spomenutih ulica.

Branimirova ulica se priprema za asfaltiranje, a da se prije toga nije sanirala odvodnja i vodovodne cijevi koje su u toj ulici od azbesta.
Čudno je da zamjenica gradonačelnika Dijana Mužić ili glinski ekolozi nisu reagirali i tražili da se azbestno-kancerogene vodovodne cijevi zamijene s novima, a građanima je poznato da je Dijana Mužić, dok je bila u oporbi kao članica Gradskog vijeća bila veliki zagovornik promjene azbestnih vodovodnih cijevi u Jukinačkoj i Crnkovićevoj ulici.
Za Crnkovićevu ulicu, sam gradonačelnik je obećao da će prije asfaltiranja promijeniti vodovodne cijevi, ali to ipak nije učinio. Nakon asfaltiranja ulice, cijevi i vodovodni materijal je kupljen, ali tada je utvrđeno da se ne mogu ugraditi jer je ulica presvučena asfaltom. Hoće li se možda vodovodni materijal i za Branimirovu ulicu nabavljati nakon asfaltiranja pa ga onda negdje uskladištiti i ostaviti neugrađenog!?.

U Glini na žalost nema prioriteta po kojemu se uređuje komunalna infrastruktura pa tako osobe koje su na vlasti same odabiru što će uređivati, ali uvijek odaberu ulice u kojima oni žive.
Najvjerojatnije da je slijedeća na redu ulica u kojoj živi koalicijski partner i predsjednik Gradskog vijeća Franjo Glušac jer se je u nekoliko navrata žalio kako u njegovoj ulici nema asfalta.

Gradonačelnik Bakšić, nakon što je uredio dio šetnice ispred svoje prodavaonice, stao je s daljnjim uređenjem i u banci oročio 8,000.000,00 kn (osam milijuna kuna) iz Gradskog proračuna i kako sam kaže da bi mogao od kamata plaćati svoje savjetnike, a nikome od građana nije jasno što to oni njega savjetuju s obzirom na njihovu stručnost.

- 06:05 - Komentari (105) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

MOJA DOMOVINA

OPIS BLOGA

  • hrvatska
    Opisivat ćemo istinu i stvarnost glinske sadašnjosti, malo se baviti prošlošću,
    a najviše onim što bi svi željeli da bude u budućnosti.
    wave


    SVE ŠTO SE ZABILJEŽI OSTAJE, A ŠTO SE PAMTI NESTAJE!
    kiss